Què veure?


RECOMANACIONS:

1) P.A.U. Paissatge als ulls 
Sala Atrium, Barcelona, fins el 4-10-20.
@Ressenya pendent@

PAU_8609

P.A.U. (PAISATGES ALS ULLS)

La història de tres persones migrades que han creuat el mar en pastera. La peça ens mostra aquesta realitat tantes vegades disfressada pels mecanismes del poder.

Idioma de l’espectacle: català i castellà

Gènere: Teatre documental

Durada: 70 minuts

Tots venim d’un sol ventre on es van originar les primeres cèl·lules vives. És ancestral i de color blau: el mar. Avui, el mar, que hauria de ser l’inici de la vida, és mort i segrest.

P.A.U. Paisatges Als Ulls parteix de la premissa que l’estat del mar reflecteix l’estat de l’ànima de la societat. Sobre l’escenari no hi ha actors, sinó persones que han creuat una mar buscant la llibertat. I és sobre l’escenari on troben un lloc per connectar i verbalitzar experiències de vida que, per l’espectador, es poden sentir com a pròpies.

Els protagonistes ens explicaran la seva història de vida a través dels paisatges que els travessen: com va ser la travessia pel mar, qui eren abans de deixar el seu país d’origen, qui són ara i qui volen arribar a ser. Quina idea tenien d’Europa i quina en tenen ara. Un espectacle de teatre necessari que busca ser un pont de comunicació i un lloc de trobada. El teatre com a trinxera, el teatre com a espai de resistència davant un món atroç que cada vegada més ens recorda a un temps passat i fosc.

QUI JA L’HA VIST OPINA:

P.A.U. Paisatges Als Ulls dóna l’oportunitat que el teatre sigui un espai   de sensibilització, reivindicació i esperança en el treball per la no discriminació; un espai en el qual se li dóna veu als qui moltes vegades la societat invisibilitza’. Karlos Castella (SOS Racisme Catalunya)

‘Recomano amb un sí rotund aquest espectacle per la seva vitalitat, la seva força, la seva capacitat de fer endinsar a l’espectador, des de la vivència personal i real, en els processos migratoris. Una obra emotiva però profundament política. Teatre documental. Teatre que sap de quin costat està. Gràcies a Dabo, Yacine i Soly per obrir-se al públic, gràcies per la valentia d’explicar la seva pròpia vida. Una obra imprescindible per a les escoles. Una obra que necessàriament hauria de recórrer Catalunya’. Anna Palou (Stop Mare Mortum)2) Rafael Álvarez “El Brujo”- DOS TABLAS Y UNA PASIÓN
Teatre Joventut, Hospitalet de Llobregat, 20-9-20.
@Ressenya pendent@


Direcció i interpretació: Rafael Álvarez “El Brujo”

Dos tablas y una pasión, és el teatre en estat pur. La matèria prima: Només passió... I un parell de taulons ! (i a vegades sense ni tant sols taulons). La frase s’atribueix a Lope de Vega i també a Cervantes... Dos dels “grans” que han inundat el teatre d’enginy i de poesia per a tots els temps.
Tots dos apareixen en aquest espectacle, juntament amb altres “grans” que ballen en cercle, com els cossos celestes al firmament . Els cossos que ballen a més de Shakespeare i Lope de Vega són, San Juan de la Cruz, Teresa de Jesús, Cervantes, Quevedo, Fray Luis de León, San Francisco de Asis...

Deia Valle Inclán que quan el vaixell arriba a port, els mariners s’obliden de l’ofici de la vela i de la navegació. Oblidar l’ofici d’una vegada per totes és una vella aspiració, la fita d’un veritable comediant, no treballar, oblidar l’ofici, només jugar i jugar i ballar al voltant d’aquests textos .
...que vostès ho gaudeixin.

Espectacle en castellà3) ?Ziuq
Almeria Teatre, Barcelona, a partir del 26.0920 dss alterns a les 22h.
@Ressenya pendent@

?Ziuq

¿ZIUQ - EL GRAN COCNCURSO
Presentadores Jordi Merca y Oscar G. Bayona
Idea original Factoría de Cómicos

Sinopsis

¿Que es ¿ZIUQ ? La Mayor locura a la que te has enfrentado nunca.

Forma un equipo con los tuyos y atrévete a concursar. 5 equipos lucharán por ser el ganador del gran premio.

¿ZIUQ no es sólo un concurso de preguntas… Prepárate para cantar, bailar pero sobre todo para sacar lo peor de ti y conseguir putear a los otros equipos.

¿ZIUQ un concurso al más puro estilo de la TV, pero ahora en el TEATRO

Idioma Castella i català

Durada 90 min