Ahir vaig veure "Crim i càstig" al Teatre Lliure Montjuïc.
Aquesta gran producció destil·la talent amb un ampli repartiment que enlluerna, on destaca el protagonista, Pol López, que sempre demostra un enorme nivell.
Fa goig veure reinterpretacions de grans clàssics atemporals com el que tenim davant de Dostoievski, on la mirada contemporània li cau molt bé: vestuari modern, un DJ presidint l'escena (com si es tractés d'un papa modern) inundant la sala amb música electrònica a estones, escenografia impactant i original (on un enorme inflable n'és la referència), que ha comportat una redistribució de la sala gran del Teatre Lliure...
Entenc que per algunes persones les més de quatre hores que dura (inclòs entreacte) poden espantar, però l'obra constitueix tot una experiència immersiva que s'ha de viure i que difícilment tindria sentit escurçant-la. De fet, la segona part passa volant i quan un es vol adonar ja són les 23:00 i poc (heu de saber que l'hora d'inici és a les 19:00).
En definitiva, una d'aquelles obres que els amants del teatre esperem amb candeletes durant tota la temporada i que quan arriba, no podem sinó gaudir-la... Així que feu-me cas i no us la perdeu (la podreu trobar fins al 3-4-22).
Llarga vida als clàssics!
Nota: excel·lent/notable.
Sinopsi:
La següent parada de la ruta cap a l'Est d'aquesta temporada passa per Rússia. El director Pau Carrió porta a escena la novel·la de l'escriptor rus Fiódor Dostoievski. Un carrusel titànic d'accions i d’emocions en la fina línia entre la bondat i la maldat, la innocència i la perversitat. I amb Pol López al paper de Raskólnikov, explorant els límits de l'ètica i la moral.
L'adaptació escènica de Crim i càstig neix com una continuació de la reflexió que va abocar Pau Carrió a la seva posada en escena de Hamlet i de les conseqüències d’una visió idealitzada de la capacitat de l’acció per canviar el món. És aquest ideal revolucionari que lliga Hamlet amb Raskólnikov, el protagonista de la novel·la de Dostoievski. El projecte, allunyat d’una construcció dramatúrgica realista, contempla diversos nivells que analitzen la presència de la violència a la societat i els individus.