Passa al contingut principal

Loop a la Sala Flyhard 📆

El 31 de maig vaig veure "Loop" a la Sala Flyhard.

Aquesta interessant proposta, amb text de Ramon Madaula (que també actua), pren com a punt de partida l’imminent viatge de la seva filla (interpretada per Júlia Genís) cap a Tanzània per començar una nova vida amb la seva parella.

Aquest fet, que s’ha de produir en qüestió d’hores i que suposarà com a mínim un any de separació, trasbalsa emocionalment tots dos protagonistes. A mesura que avança el temps, els nervis afloren i la relació tibant entre pare i filla es fa palesa, dificultant una comunicació honesta i serena.

L’obra mostra com aquesta dificultat per parlar de tu a tu sense fer-se mal té patrons que es repeteixen de manera intergeneracional. Així doncs, mitjançant diferents escenes amb salts temporals (i generacionals), veiem com sovint reproduïm patrons familiars, a vegades de manera inconscient, amb encerts i errors.

Pel que fa a l’escenografia, Montse Amenós i Carlota Ricart signen una proposta preciosa: ens situa dins l’estudi d’aquest artista, envoltat de peces i escultures suggerents que reforcen l’atmosfera íntima del muntatge.

El vestuari, igualment a càrrec de Carlota Ricart, és un goig i va en la línia de la proposta.

Les actuacions de Ramon Madaula i Júlia Genís aporten frescor i intensitat. Realment, són d’un gran nivell.

Cal destacar també que el final és profundament emotiu. De ben segur que us arribarà al cor.

En definitiva, una gran obra, dirigida amb habilitat per Mònica Bofill, que podreu veure a la Sala Flyhard per gaudir, a molt poca distància, d’un intens i commovedor duel interpretatiu.

La podreu trobar fins al 25-7-25.

Nota: notable.



Sinopsi:

Hi ha preguntes que travessen generacions: Qui som quan intentem no assemblar-nos als pares? Quin rastre estem condemnats a deixar, inevitablement, en els nostres fills?

Un pare i la seva fila; una filla i el seu pare.

La conversa pendent.

El pare pensa que en sap més que la filla; ella pensa que en sap més que el pare. Ell no sap com dir-li a ella; ella no sap com dir-li a ell. Ell creu que la filla s’equivoca; ella creu que qui s’equivoca és el pare. El pare potser no coneix prou bé la filla, la filla potser no coneix prou bé el pare. El combat d'estimar-se.